Natuurvoedingstherapie

T 06-21 96 27 87
E info@natuurvoedingstherapie.nl

natuurvoeding

Wat is natuurvoeding?

Natuurvoeding is volwaardige voeding wat alles in zich heeft om een mens gezond te houden. Het bevat de nodige voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen. Maar ook de krachten uit de natuur, die niet onder de microscoop te vinden zijn. De wisselwerking tussen plant en dier, aarde, water, licht en warmte geven aan voeding de energie mee waar de mens zijn eigen levenskrachten uit kan halen.

De huidige omgang met het milieu, voedselbewerking en bereiding zorgen voor veel problemen. Met MKZ, varkenspest, vogelgriep, BSE, Q koorts en blauwtong bij het vee en de welvaartsziektes bij de mens, als gevolg.

 

collage natuurvoedingstherapie natuurvoeding

 

Biologische voeding:

  • Geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest, beperkt antibiotica, hormonen, gentechniek of kunstmatige toevoegingen, want hoe meer producten bewerkt worden hoe meer levenskrachten er verloren gaan.
  • Respect voor de eigenheid van plant en dier. Genetisch manipuleren van planten, zonder te weten wat de gevolgen hiervan kunnen zijn, is uit den boze. Tegen het bouwen van megastallen komt gelukkig ook steeds meer verzet. En dit zijn slechts twee voorbeelden.

Biologisch-dynamische voeding:

  • Stelt strenge eisen aan bovenstaande
  • Aansluiting bij de natuurlijke processen en jaargetijden van groei en rijping van gewassen
  • Aandacht voor spirituele en kosmische aspecten, zoals het gebruik maken van een zaaikalender

Dit alles komt niet alleen de gezondheid ten goede, maar natuurlijk ook de smaak. Proef maar eens het verschil tussen een biologische aardbei in juni of een kasaardbei in december.