Detox-/yoga retreat

Ons eerstkomende verblijf in het natuurpark van Cilento, waar de mensen nog puur leven:

 • Datums 2018: zondag 10 juni t/m zaterdag 16 juni en maandag 18 juni t/m zondag 24 juni.
 • I.v.m. het nog niet bekende vluchtschema zijn de data onder voorbehoud, exacte data volgen z.s.m.
 • Opgave nu reeds mogelijk, aanbetalen in februari 2018
 • Vol is vol!

Hieronder een impressie van de detox/yogareis die wij in juni 2015 organiseerden.

Hoe ziet zo’n week eruit?

Deze week kan worden samengevat in de volgende trefwoorden:
“Ontspannen, loslaten, rust, zon en warmte, natuur, puur eten en genieten”.

 • Je verblijft in een huis met maximaal 7 personen of in een appartement met maximaal 4 personen, waarbij je ook gebruik maakt van het huis (www.cenobioresidence.it)
 • 1 persoonskamer is standaard
 • Het complex is gelegen te midden van een mooie aangelegde tuin en biedt veel comfort
 • Er is gelegenheid om te zwemmen, tweemaal daags  hatha yoga te beoefenen en uiteraard gaan we ook wandelen in de prachtige omgeving
 • Je kunt een heerlijke massage ondergaan, waardoor je het detoxproces zult versnellen. De yoga en de massages worden verzorgd door Chantal van Scherpenzeel, gediplomeerd yogadocente en massagetherapeute (kijk voor meer informatie op www.inner-qi.nl)
 • Er wordt voor je gekookt met uitsluitend natuurlijke onbewerkte voeding en je zult genieten van overheerlijke ontbijtjes, sapjes en eenvoudige maar smaakvolle lunch en avondmaaltijden
 • Tijdens de week leer je heel veel over voeding en ervaar je wat gezond eten voor je kan betekenen. Ook is er gelegenheid om je voedingsintoleranties aan te pakken, dit wordt vooral duidelijk tijdens de opbouwweek.

De prachtige omgeving staat garant voor een heerlijke week in een ongerept stuk van Zuid-Italië. Vanuit je verblijfplaats wandel je zo het dorp in met zijn smalle straatjes en vriendelijke bevolking. De eeuwen oude olijfboomgaarden vertellen hun verhaal wanneer we daar neerstrijken tijdens onze wandeling voor een picknick. Kortom: Bella Italia!

Vóór de reis zal er een intake plaatsvinden (persoonlijk,telefonisch of via de computer) en lever je een voedingsdagboekje in van 3 dagen, zodat we het e.e.a. op elkaar kunnen afstemmen. Thuis ga je al een week afbouwen van voeding die belastend is voor je lichaam zodat je minder last zal hebben van de afvalstoffen die vrijkomen. Na het verblijf in Italië word je begeleid in de opbouwweek en ontvang je een evaluatieformulier.

De hele reis wordt begeleid door mij en mijn collega Marjon Willems en yoga docente en massage therapeute Chantal van Scherpenzeel.

Prijs: € 1.150,-

Dit is inclusief: intake en afbouwschema, vliegreis, transfer in Italië, verblijf in Italië met bijbehorende faciliteiten, wandelingen, reinigende behandelingen, sappen en heerlijke maaltijden, persoonlijk voedingsadvies, alle yogasessies en een massage, begeleiding in de afbouw- en opbouwweek.
Als je aanvullend bent verzekerd, kun je 3 voedingsadviezen à € 60,00 declareren bij je zorgverzekeraar! Informeer bij je zorgverzekeraar wat je vergoeding is voor een natuurgeneeskundig consult.

Ervaring van een deelnemer aan de detox-yogareis.

‘Mijn doel was om bewuster te kunnen eten. Daarnaast was het ook een avontuur, hoe zou mijn lichaam reageren? De eerste afbouwweek was heel belangrijk, omdat het niet serieus nemen van deze week zou betekenen dat de week in Italië extra moeilijk zou zijn. De tweede week in Italië was zeer relaxed, er werd heerlijk gekookt door Marian en Marjon en de yogasessies (2 per dag) met Désiree waren een hele mooie aanvulling. De prachtige omgeving, de mooie wandelingen, de ontspannende massage en het leuke gezelschap maakte de week helemaal compleet. Een fantastische ervaring! Marian en Marjon zijn zeer deskundig en ervaren en hebben vele vragen over voeding beantwoord waardoor ik met heel veel inspiratie terug naar huis ging. De derde week heb ik rustig opgebouwd om te ervaren hoe ik op de voeding reageer. Ik voel me fit en hoewel het niet mijn doel was om af te vallen, ben ik 4 kilo kwijt. Een leuke bijkomstigheid.
Ik ben ontzettend blij dat ik dit avontuur ben aangegaan. Het werd een onvergetelijke ervaring, een bijzondere reis die ik iedereen aan kan raden!’
Carla

 

natuurvoedingstherapie-detox-yoga-reis