Mini-Retraite GROET (NH)

Van maandag 11 april t/m vrijdag 15 april 2022

Retraite: Je even terugtrekken, ontspannen en tot rust komen.

Een midweek helemaal voor jezelf, geheel verzorgd. Op een prachtige locatie waar je kunt wandelen en fietsen, door de duinen, het strand, het bos of de polder. Maar ook de grote tuin achter deze mooie woning heeft veel plekjes om heerlijk te vertoeven.

Tijdens deze dagen bereiden wij alle maaltijden met biologische plantaardige producten, zoveel mogelijk seizoensgebonden. Om het effect van dit “pure eten” beter te ervaren drink je ook geen koffie of alcohol, eet je geen voeding wat je lichaam kan triggeren (uitlokken tot negatieve reacties), zoals gluten, suikers en dierlijke eiwitten. Om je voor te bereiden op deze toch andere manier van eten, ontvang je van te voren een afbouwschema, zodat je geen last krijgt van ontgiftingsverschijnselen. Want het is toch een korte detox waarvan je het verfrissende effect zeker zult/zal ervaren.

Tijdens deze dagen leer je veel over voeding en zal je ontdekken welke voeding het beste bij je past. Zo is er ook ruimte om je persoonlijke voedingsvragen te stellen.

Dit heerlijke eten in combinatie met een ontspanningsbehandeling of voetreflexmassage, 3x een Chi Kung les / Helende Klanken ervaring, het gebruik van de infrarood sanadome en alle tijd voor jezelf, zijn een heerlijk begin van de lente!

Plaats en verblijf

Aan de Noord-Hollandse kust ligt het vriendelijke dorpje Groet, even ten noorden van Schoorl en vlakbij de duinen en de zee. Het is 20 minuten wandelen naar het strand, waar het zeker de moeite waard is om het project van de nieuw aangelegde “Hondsbossche duinen” te bekijken.

We verblijven in een sfeervolle boerderij, gelegen aan een rustige weg. De moderne en toch warme uitstraling van het interieur en de grote tuin (3000 m²) maken het een prachtige plek voor deze midweek.

Infrarood sanadome

Deze sanadome bestaat uit een mat waar je op ligt, en twee lichtgewicht koepels. Ook in de mat zitten de infrarood panelen waardoor je rondom verwarmd wordt. De temperatuur van mat en koepels zijn apart in te stellen, dus ieder wat wils.

Deze infrarood sauna is volkomen veilig en heeft dezelfde infrarood warmte van de zon. Het helpt je om onzuiverheden uit je cellen af te voeren en in het bijzonder de cellen in ons vet waar ons lichaam afval en schadelijke stoffen opslaat.

Doordat je cellen langzaamaan van binnenuit opgewarmd worden en doordat je gaat transpireren worden onzuiverheden en dode huidcellen verwijderd, het verbeterd de bloedcirculatie, verlaagd stress en spanningen, verminderd pijn zoals gewrichtspijn en stijfheid en versterkt het immuunsysteem.

Energetische ontspanningsbehandeling

Diepe ontspanning is heilzaam voor lichaam en geest. Vanuit ontspanning kan verandering en weer iets nieuws ontstaan. Tijdens de sessie lig je gekleed op tafel, het lichaam wordt van top tot teen op een betamelijke en zachte manier aangeraakt, waardoor het ontspant tot op zielsniveau en de energie vrij kan stromen.

Deze behandeling wordt verzorgd door vrouwencoach Loet de Steenhuijsen Piters van Praktijk eb en vLoet in Schoorl.

Chi Kung les en Helende Klanken

De meeste mensen hebben de gewoonte dagelijks hun tanden te poetsen. Wil je een gezond gebit, dan poets je je tanden. Als je die logica doortrekt, dan is het net zo de moeite waard om ook de rest van je systeem regelmatig te poetsen. Rug, nek, heupen, knieën, ellebogen, polsen – idealiter sla je niks over.  Dit is wat een reeks Chi Kung oefeningen bewerkstelligt: het schoon, soepel en stromend houden van je hele systeem, fysiek en energetisch. Chi Kung zijn een reeks rustige bewegingen die voor iedereen haalbaar zijn.

De Helende Klanken zijn een eeuwenoude, Oosterse serie rustige bewegingen, ondersteunt met  het uitspreken van klanken. Door de Helende Klanken te doen werk je aan emotionele stabiliteit, aan je innerlijk weer. Ook dit wordt verzorgd door Loet . Meer informatie vindt je op https://www.ebenvloet.nl

Voetreflexmassage

Bij voetreflexologie gaat men er vanuit dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Door reflexzones te masseren wordt in het bijbehorende deel van het lichaam, de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme geharmoniseerd. Dit leidt tot een betere gezondheid en geeft ontspanning van lichaam en geest.

Praktische zaken

Aanvang midweek: maandag 11 april 17 uur t/m vrijdag 15 april 11 uur

De prijs voor dit programma is € 595,00. Dit is inclusief:
* Afbouwschema
* Vijf dagen, vier nachten verblijf in Groet
* Alle maaltijden en dranken
* 1x ontspanningsbehandeling of voetreflexmassage
* 3x Chi Kung/Helende Klanken
* Gebruik infrarood sanadome
* Voedingsadviezen
* Kookworkshop
* Evaluatie na afloop

Het verblijf is op basis van een 2-persoonskamer.
Minimum aantal deelnemers is 6 personen*, maximaal aantal deelnemers is 8 personen.

*Mochten er te weinig deelnemers zijn dan wordt de retraite geannuleerd en ontvang je de aanbetaling retour.

Informatie:

info@natuuropjebord.nl                – telefoon 06 123 64 661
info@natuurvoedingstherapie.nl – telefoon 06 219 62 787