VERWEN DETOX WEEKEND GROET (N-H)

Detox Groet duinen     detox foto groene smoothie    Groet 6

VERWEN DETOX WEEKEND aan de Noord-Hollandse kust

Helaas lukt het door de huidige corona crisis niet meer om dit jaar deze Detox-Yoga retreat te organiseren. Zodra de mogelijkheid zich weer voordoet volgt op deze site meer informatie.

Dit lange weekend is een onderdeel van een 12-daags detoxprogramma, met start: datum n.t.b. in 2021. Wat voeding betreft, zijn de eerste 4 dagen afbouwdagen, de 4 detoxdagen zijn in Groet en dan volgen thuis weer 4 opbouwdagen.

Er wordt voor je gekookt met uitsluitend natuurlijke voeding en je zult genieten van overheerlijke ontbijten, sappen, soepen en eenvoudige maar smaakvolle maaltijden.

Wij, Marjon Willems en Marian de Boer, twee enthousiaste natuurvoedingskundigen en detoxcoaches met een eigen praktijk, zullen het eten bereiden en dat doen we met heel veel enthousiasme en kennis.

Tevens verzorgen wij de leverpakkingen en voetenbaden, dit alles om het ontgiftingsproces te ondersteunen. Je kunt ook gebruik maken van de zweetcabine:

Swedana ofwel zweettherapie, met behulp van een zweetcabine. Dit reinigt het lichaam, geeft rust en ontspant. Over het algemeen kunnen stijfheid en een gevoel van zwaarte (is een opeenhoping van afvalstoffen) en kouwelijkheid er goed mee bestreden worden. Het voordeel van een zweetcabine is dat je hoofd koel blijft. De stoom van een kokend mengsel komt van Ayurvedische kruiden.

Tijdens deze dagen leer je veel over voeding en zal je ontdekken welke voeding het beste bij je past. Zo is er ook ruimte om je persoonlijke voedingsvragen te stellen.

Plaats en verblijf

Aan de Noord-Hollandse kust ligt het vriendelijke dorpje Groet, even ten noorden van Schoorl en vlakbij de duinen en de zee. Het is 20 minuten wandelen naar het strand, waar het zeker de moeite waard is om het project van de nieuw aangelegde “Hondsbossche duinen” te bekijken.

We verblijven in de sfeervolle boerderij van de familie Aussems, gelegen aan een rustige weg. De moderne en toch warme uitstraling van het interieur en de grote tuin (3000 m²) maken het een prachtige plek voor dit weekend.

Kortom, een paar heerlijke dagen voor jezelf om helemaal tot rust te komen, te reinigen en te leren eten wat bij je past!

Massage en Yoga

Tijdens dit weekend is een Shiatsu massage van een uur inbegrepen. De massage zal volledig op jou als persoon worden afgestemd. Het is dan ook een holistische massage waarbij er aandacht is voor het lichaam én geest.

Shiatsu is Japans, en betekent: ‘druk met vingers’. Dit is een Japanse manuele therapie die zijn wortels heeft in de traditionele Chinese geneeskunde en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.
De massage stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De bloedsomloop wordt gestimuleerd, afvalstoffen worden sneller afgevoerd, spanningen in het lichaam verdwijnen en fysieke en energetische blokkades worden opgeheven.
Deze massage wordt verzorgd door shiatsu therapeute Chantal van Scherpenzeel van praktijk Inner-Qi in Schoorl.

Ook geeft Chantal twee maal een Do-In Yoga les:

Wat is Do-In Yoga? Vrij vertaald is het “stroming van energie”. Do-In oefeningen zijn een weg naar meer energie en gezondheid voor iedereen; man en vrouw, ongeacht ervaring of souplesse.
Do-In is ontwikkeld om je balans te (her)vinden, het heeft een positief effect op de doorstroming van de levensenergie (Qi) in het hele lichaam en stimuleert zo jouw zelfgenezend vermogen. Bij Do-In zijn de lichaamsoefeningen aan de meridianen gekoppeld en zo wordt er een krachtige verbinding gelegd tussen beweging en de kennis vanuit de Oosterse Geneeswijzen.

Zie ook : www.inner-qi.nl

Duinexcursie

Een excursie in de Schoorlse duinen, verzorgd door een natuurgids, staat ook op het programma. Er valt veel te vertellen over dit gebied waar de laatste jaren door duinbranden en nieuwe ecologische inzichten het een en ander is veranderd. Bij mooi weer verzorgen wij tijdens deze excursie een (detox)picknick. Uiteraard ben je ook vrij om op eigen houtje de omgeving te verkennen of een frisse duik in zee te nemen.

Praktische zaken

Aanvang weekend: vrijdag vanaf 10.30 uur tot maandagmiddag 17.00 uur. Vier dagen, drie nachten.

Twee weken vóór de afbouwdagen zal er een intake plaatsvinden (telefonisch of via email) en lever je een voedingsdagboekje in van 3 dagen, zodat we het e.a. op elkaar kunnen afstemmen.

De prijs voor dit 12-daagse programma is € 495,00. Dit is inclusief:
* Intake en afbouwschema
* Vier dagen verblijf in Groet
* Alle maaltijden en dranken
* Shiatsumassage van een uur
* Twee Do-In Yoga lessen
* Ontgiftende behandelingen
* Gebruik zweetcabine
* Duinexcursie
* Voedingsadviezen
* Kookworkshop
* Evaluatie na afloop

Het verblijf is op basis van een 2-persoonskamer.
Maximaal aantal deelnemers is 8 personen.

INFORMATIE:

info@natuuropjebord.nl                – telefoon 06 123 64 661
info@natuurvoedingstherapie.nl – telefoon 06 219 62 787