Natuurvoedingstherapie

T 06-21 96 27 87
E info@natuurvoedingstherapie.nl

Mini-Retraite Groet

Onze retraites (een milde detoxkuur) zijn inmiddels erg populair en we zitten snel vol. Deelname op volgorde van inschrijving en aanbetaling voor 28 juli 2023.

Datums:

Maandag 18 t/m vrijdag 22 september 2023.
Inschrijven voor 28 juli 2023.

Retraite: Je even terugtrekken, ontspannen en tot rust komen.
Milde detox: (H)Eerlijk eten volgens ons concept en toch ontgiften.

Een midweek helemaal voor jezelf, geheel verzorgd. Op een prachtige locatie waar je kunt wandelen en fietsen, door de duinen, het strand, het bos of de polder. Maar ook de grote tuin achter deze mooie woning heeft veel plekjes om heerlijk te vertoeven.

Tijdens deze dagen bereiden wij alle maaltijden met biologische plantaardige producten, zoveel mogelijk seizoensgebonden. Om het effect van dit “pure eten” beter te ervaren drink je ook geen koffie of alcohol, eet je geen voeding wat je lichaam kan triggeren (uitlokken tot negatieve reacties), zoals gluten, suikers en dierlijke eiwitten. Om je voor te bereiden op deze toch andere manier van eten, ontvang je van te voren een afbouwschema, zodat je geen last krijgt van ontgiftingsverschijnselen. Want het is toch een korte detox waarvan je het verfrissende effect zeker zult/zal ervaren.

Tijdens deze dagen leer je veel over voeding en zal je ontdekken welke voeding het beste bij je past. Zo is er ook ruimte om je persoonlijke voedingsvragen te stellen.

Dit heerlijke eten in combinatie met een ontspanningsmassage, 2x  een Body en Mind les, het gebruik van de infrarood sanadome en alle tijd voor jezelf, zijn een heerlijk begin van de herfst!

Plaats en verblijf

Aan de Noord-Hollandse kust ligt het vriendelijke dorpje Groet, even ten noorden van Schoorl en vlakbij de duinen en de zee. Het is 20 minuten wandelen naar het strand, waar het zeker de moeite waard is om het project van de nieuw aangelegde “Hondsbossche duinen” te bekijken.

We verblijven in een sfeervolle boerderij, gelegen aan een rustige weg. De moderne en toch warme uitstraling van het interieur en de grote tuin (3000 m²) maken het een prachtige plek voor deze midweek.

Infrarood sanadome

Deze sanadome bestaat uit een mat waar je op ligt, en twee lichtgewicht koepels. Ook in de mat zitten de infrarood panelen waardoor je rondom verwarmd wordt. De temperatuur van mat en koepels zijn apart in te stellen, dus ieder wat wils.

Deze infrarood sauna is volkomen veilig en heeft dezelfde infrarood warmte van de zon. Het helpt je om onzuiverheden uit je cellen af te voeren en in het bijzonder de cellen in ons vet waar ons lichaam afval en schadelijke stoffen opslaat.

Doordat je cellen langzaamaan van binnenuit opgewarmd worden en doordat je gaat transpireren worden onzuiverheden en dode huidcellen verwijderd, het verbeterd de bloedcirculatie, verlaagd stress en spanningen, verminderd pijn zoals gewrichtspijn en stijfheid en versterkt het immuunsysteem.

Ontspanningsmassage

Nancy de Vries, holistisch therapeute bij Praktijk Bron-Ki.

Door de massagebehandelingen die ik dagelijks geef, ontdekte ik hoeveel een respectvolle, deskundige aanraking
teweeg kan brengen. Ik voel waar spanningen in het lichaam vast zitten en breng hier, door de juiste diepte en intensiteit
van masseren, de aandacht naartoe. Tijdens de massages van mij gebeurt er vaak meer dan alleen het soepeler maken van de spieren. Hierdoor ontstond bij mij het verlangen om op ontdekking te gaan met nog meer gevoel, intuïtie, verdieping en meer tips/tools in handen te hebben om kinderen en volwassenen te kunnen ondersteunen in hun proces;
hieruit is mijn interesse in holistische kinder/volwassentherapeut ontstaan.

Eén van de effecten die ik met mijn technieken probeer te bereiken is het ‘kneden’ van verhard weefsel om zo de circulatie te verbeteren. Stel je je pijnlijke spier voor als een spons die verdroogd is. Je houdt dan een stugge brok over die geen water meer opneemt. Door deze spons voorzichtig te kneden en te wringen verbeter je de circulatie van Ki en Bloed in het weefsel, daarmee kan ‘de spons’ weer water opnemen en afgeven en wordt de souplesse hersteld.
Voor meer informatie kijk op http://www.bron-ki.nl

Body en Mind les.

De Body en Mind les bestaat uit een warming up, waarbij we de spieren een beetje zullen opwarmen. Er wordt niet gesprongen. Daarna volgen een aantal spierversterkende oefeningen voor o.a. buik, billen en benen. Het grootste deel van de les bestaat uit diverse yoga/stretchoefeningen voor het hele lichaam. We sluiten af met een relaxte ademhalingsoefening.
Deze les wordt verzorgd door Sandra Kaandorp.

Praktische zaken

Aanvang midweek: maandag  16.00 uur t/m vrijdag  2023 11.00 uur

De prijs voor dit programma is € 495,-.

Dit is inclusief:
* Afbouwschema
* Vijf dagen, vier nachten verblijf in Groet
* Alle maaltijden en dranken
*  2x Body en Mind les
* Voedingsadviezen

En exclusief:
* Ontspanningsmassage à € 65,-
* Onbeperkt gebruik sanadome à € 15,-

Het verblijf is op basis van een 2-persoonskamer.
Minimum aantal deelnemers is 7 personen*, maximaal aantal deelnemers is 8 personen.

*Mochten er te weinig deelnemers zijn dan wordt de retraite geannuleerd en ontvang je de aanbetaling retour.

Reacties van deelnemers aan de Mini-Retraite.

Dank voor de zingevende, gezonde, rustgevende en heerlijke week vol inspiratie en inzichten! Enorm genoten van jullie begeleiding, de mooie aanvullende sessies, de locatie, het weer en zeker ook de fijne mensen met wie ik deze reis mocht maken.

Ik ben nog rustig aan het opbouwen, ben wel intussen 4,5 kg kwijt, voel me erg fit. Het heeft me net weer extra flow gegeven.

Heel erg bedankt voor jullie lekkere maaltijden, de adviezen en de liefdevolle verzorging.

Informatie:

info@natuuropjebord.nl                – telefoon 06 123 64 661
info@natuurvoedingstherapie.nl – telefoon 06 219 62 787